Milovníkov divadla čaká festival Divadelná jar Jána Roháča

15.05.2012 Nitra

Nitrianske Pravno 15. mája (TASR) - Milovníci divadla sa už tento víkend môžu tešiť na festival Divadelná jar Jána Roháča, ktorý sa 18. a 19. mája uskutoční v Nitrianskom Pravne. Festival nesie meno po významnom divadelnom a televíznom režisérovi bývalého Československa Jánovi Roháčovi a koná sa pri príležitosti 80. výročia jeho narodenia.

Organizátori Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi a Obecný úrad (OcÚ) v Nitrianskom Pravne s finančnou podporou ministerstva kultúry pripravili podujatie ako prehliadku amatérskeho divadla s cieľom podpory jednotlivcov a divadelných súborov vo výbere a inscenovaní komediálnych žánrov dramatickej tvorby.

V piatok 18. mája v popoludňajších hodinách sa v priestoroch OcÚ v Nitrianskom Pravne predstavia talentovaní členovia Teátra C&D zo Žiaru nad Hronom. Na výstave kresleného humoru sa divákom predstavia 12 autori kresleného humoru a členovia Slovenskej únie karikaturistov. Na príhody, zážitky a tvorbu J. Roháča si môže verejnosť spoločne zaspomínať s hosťami Roháčovských nostalgií.

V sobotu 19. mája popoludní sa v prípade priaznivého slnečného počasia uskutoční v Amfiteátri Nitrianske Pravno predstavenie Smola, ktoré pripravili členovia DDS Fireball pri ZUŠ Ľ. Fullu v Ružomberku.

"Balónkové pohádky (rozprávky) patria k interaktívnym predstaveniam členov Agentúry Šimona Pečenku. Ako to dopadne, keď sa hercom nechce hrať, môžete sa presvedčiť v sprievode najmenších divákov," uviedla Jana Hvojníková z RKC v Prievidzi. So situačnou komédiou Čudné popoludnie Dr. Hvezdoňa Burkeho sa predstavia členovia Divadelného súboru Daxner pri MsÚ v Tisovci.

V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenia uskutočnia v zrenovovanom kultúrnom dome vo Vyšehradnom, kde si okrem divadelných predstavení môžu diváci prezrieť národnú kultúrnu pamiatku Drevenú zvonicu a archeopark.
 

Vyberte región